zaterdag 2 mei 2020

Info over de dagtaak!

Vanaf maandag 4 mei verschijnt er elke schooldag een dagtaak op de klasblog. Deze dagtaak bestaat uit 2 delen:

* een MOET-taak: de oefeningen en opdrachten van deze taak MOET uw kind lezen, oplossen, maken, … in de gekregen (werk)schriften van taal en wiskunde. De lesonderwerpen vindt u al in het weekschema. De andere info (o.a. welk werkschrift, pagina, welke oefeningen, instructiefilmpjes, …) volgen, de dag zelf, op de klasblog.

* een MAG-taak: de opdrachten en oefeningen bij deze taak MAG uw kind maken, maar MOET NIET. Deze taak is voor kinderen die nog wat meer of extra willen oefenen. Deze taak loopt over de hele week, maar staat elke dag opnieuw bij de dagtaak. Elke dag kan/ mag uw kind dus een stukje van deze taak oplossen.

* Taak Instructiefilmpjes: in deze taak, op Bingel, staan elke dag de instructiefilmpjes bij de les van wiskunde.

* Xnapda (instructiefilmpjes): link naar een filmpje waar er nog wat uitleg of info over de leerstof getoond wordt.


Andere nuttige pagina’s op de klasblog:
* Extra taken: deze extra oefenblaadjes, werkbundels, kleurplaten, spelletjes, … zijn absoluut NIET verplicht, maar zijn leuke extraatjes voor als uw kind even niet meer weet wat doen.

* Links: hier staan nog steeds leuke, goede en interessante websites om o.a. te lezen, de tafels te oefenen, … .

!!! Regelmatig komen op deze pagina’s nieuwe websites, oefenblaadjes, werkbundels, kleurplaten, … bij. Houd ze dus zeker in de gaten! Veel plezier ermee!

* Voor de ouders: hier vind je de correctiesleutel van de werkschriften van taal en wiskunde en ook nog extra hulp bij de leerstof, o.a. de Rekenwijzer van Reken Maar 3 en ook de spelliedjes van spelling.


Ga je naar de opvang?
Neem dan zeker je (werk)schriften en wat schrijfgerei mee en vraag aan de juf of meester in de opvang een laptop. Zo kan je daar je taak maken.


Zijn er vragen, problemen, moeilijkheden, …? Aarzel dan niet om ons te mailen! We proberen u zo snel en goed mogelijk te helpen.


Lieve groetjes,
Juf Karine, juf Martine en juf Gudrun